Apk Keuring auto in Goirle | Beoordeeld met een 8.7
  • Ma - Za 9:00 - 17:00
  • Wim Rotherlaan 1, 5051JS, Goirle, Noord-brabant, Nederland.
  • +31 622988901

Eerlijke, deskundige én snelle auto APK

Verloopt de APK van je auto binnen 2 maanden? Dan is het weer tijd om een afspraak te maken. Onze gediplomeerde keurmeesters beoordelen de staat van je auto volgens RDW-regelgeving.

Tijd voor de APK

In Europe is het wettelijk verplicht dat iedere auto die minimaal 3 jaar oud is jaarlijks gekeurd wordt om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Tijdens de Algemeen Periodieke Keuring (APK) wordt je auto nagelopen op de minimale veiligheids- en milieueisen die er vanuit Europa zijn gesteld. Denk bijvoorbeeld aan je autobanden, de verlichting, remmen, schokdempers, etc.

Eventuele gebreken worden zo tijdig opgespoord, wat je uiteindelijke veel geld aan onderhoud kan schelen. Na afloop van je afspraak ontvang je een brief, waarin staat of je auto is goedgekeurd of dat er gebreken zijn die verholpen moeten worden.  APK Station Goirle is door de RDW erkend om auto’s te keuren binnen Nederland. 

Hoe vaak moet je je auto laten keuren?

Hoe vaak je je auto moet laten keuren hangt af van het type en de leeftijd van je auto:

Nieuwe auto’s
Heb je een nieuwe benzineauto? Dan moet je na 4 jaar voor het eerst je auto laten apk keuren. Bij een nieuwe dieselauto is dit na 3 jaar wettelijk verplicht.

Auto’s vanaf een paar jaar oud
Na 3 jaar moeten dieselauto’s jaarlijks gekeurd worden en benzineauto’s om het jaar. Is je benzineauto ouder dan 8 jaar? Dan moet je je auto elk jaar APK laten keuren.

Een afspraak in 3 stappen

1. Selecteer hierboven de gewenste datum
2. Kies ervoor om je APK wel/niet te combineren met een onderhoudsbeurt
3. Vul je kenteken en meldcode in en rond af

Betrouwbare keuring bij APK Station Goirle

Onze vestiging word maandelijks gekeurd door steekproef controleurs van de RDW. Wij kunnen daarom zonder enige twijfel garanderen dat wij een betrouwbaar adres zijn voor je APK of onderhoud. Mocht er een defect zijn aan de auto dat opgelost dient te worden zal er altijd eerst gebeld worden voordat er werk verricht word.

De Kosten van een APK

De prijs bij APK Station Goirle is vanaf €37 All-in. Dus inclusief BTW en afmelden. Ook de wettelijk verplichte roetmeting rekenen wij géén extra kosten.

Betrouwbaar, snel, neutraal

Bij een APK keuring controleren we de auto op verschillende punten die vanuit de RDW worden gesteld. Mocht het zo zijn dat de auto een defect heeft dan nemen we contact met u op. Wij voeren geen andere werkzaamheden uit zonder uw akkoord. U krijgt dus áltijd vooraf een prijsopgave. Zo sta je dus nooit voor vervelende situaties of verrassingen.

Gratis herkeuring

Als extra service bieden wij je een gratis herkeuring (t.w.v. €37) aan mocht je auto afgekeurd zijn. Deze herkeuring dient plaats te vinden binnen 7 werkdagen.

Combineer de APK met onderhoud

De APK is net als een toets een momentopname, het geeft inzicht in de staat van je auto op een bepaald moment. Het keuren van de auto biedt dus geen garantie voor een jaar zorgeloos rijden. Je auto heeft naast een APK af en toe ook onderhoud nodig. Daarom kiezen veel klanten van APK Station Goirle ervoor om hun keuring te combineren met een onderhoudsbeurt. Om de goede zorg voor het voertuig te belonen kost de APK bij een grote beurt slechts €25,-. Je kunt via onze online planner een APK + kleine beurt al vanaf €150,- inplannen.

Onderdelen van de APK

Onze keurmeesters beoordelen jouw auto in ongeveer 30 minuten op de volgende onderdelen:

Verkeersveiligheid: Goed functionerende remmen, wielophanging, carrosserie, schokdempers, staat van de autobanden, verlichting en de stuurinrichting.

Milieu: Uitstoot van uitlaatgassen.

Registratie: Kilometerstand, het voertuig bewijs, identificatienummer en de brandstof.

Wat is de vervaldatum van je APK?

De RDW stuurt je 6 weken voordat de APK op het voertuig vervalt een brief met daarin een oproep je auto te laten keuren.  Deze brief zal per post of- al je dat hebt ingesteld – via de Berichtenbox verstuurd worden.

Laat je APK niet verlopen: voorkom een boete

U blijft als eigenaar van een voertuig altijd zelf verantwoordelijk om een voertuig op tijd te laten keuren. Mocht je te laat zijn en je APK vervaldatum is verlopen riskeer je een forse boete. Daarnaast vervalt ook de verzekering. Zorg er dus altijd voor dat je op tijd bent voor de keuring en voorkom dat je de weg niet meer op mag.

Steekproef RDW

Omdat wij een officieel RDW keuringsstation zijn bestaat de kans (3%) dat jouw auto in aanmerking komt voor een steekproef van de RDW. De controle vind plaats binnen 90 minuten na onze keuring van start is gegaan. De auto mag onze vestiging niet verlaten, totdat de steekproef controleer klaar is met zijn werkzaamheden. Het is vanuit de wet verplicht gesteld om deel te nemen aan de steekproef. Wij doen er natuurlijk alles aan om je zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

Benieuwd naar onze tarieven?